РФ атакує ракетами Київ / фото ОП

Вранці 29 грудня Росія атакує низку українських міст, серед них - Київ та передмістя. У місті та регіоні працювала ППО, чи є "прильоти", буде відомо згодом.

Спочатку про серію вибухів у Києві та області повідомили місцеві пабліки. Згодом цю інформацію підтвердила офіційна влада. "Кілька вибухів у столиці", - написав мер столиці Віталій Кличко.

О 8:31 у КМВА повідомили, що в місті та області працює ППО. Згодом з'явилося таке повідомлення: 

Відео дня

"Уламками збитої ракети пошкоджена приватна будівля в Дарницькому районі та припаркований поруч автомобіль.  Інформація по жертвах уточнюється". 

Киян та жителів області закликали перебувати в укриттях до відбою повітряної тривоги.

Станом на 9:30 відомо, що уламками збитих ракет пошкоджено два приватних будинки в Дарницькому районі.  Також пошкоджено промислове підприємство в Голосіївському районі та дитячий майданчик у Печерському районі. 

Київ сколихнула серія вибухів, знищено 16 російських ракет (фото)

Ситуація щодо постраждалих уточнюється. 

Оновлено 09:57. За попередньою інформацією, відомо про двох постраждалих в Дарницькому районі. Їм надана перша медична допомога, повідомляє КМВА. 

Київ сколихнула серія вибухів, знищено 16 російських ракет (фото)

Кількість постраждалих у столиці зросла до трьох, серед них 14-річна дівчина, повідомив Кличко.

РФ атакує ракетами Київ, наслідки "прильоту" в Дарницькому районі / фото ОП

За попередньою інформацією сил ППО, над Києвом знищено 15 ракет, написав мер Києва Віталій Кличко.

Оновлено 10:55. Як повідомили у КМВА, у повітряному просторі столиці було зафіксовано 16 ракет, усі знищені.

"Уламками збитих ракет пошкоджено три приватні будинки та один автомобіль в Дарницькому районі. Також пошкоджено промислове підприємство в Голосіївському районі та дитячий майданчик в Печерському. Відомо про трьох постраждалих. Їх ушпиталили" — заявив начальник КМВА Сергій Попко.

Ракетна атака Росії 29 грудня

29 грудня із самого ранку в Україні було оголошено масштабну повітряну тривогу через запуск Росією ракет. Пізніше у КМВА заявили, що звуки вибухів, які чули мешканці Києва та області, – результат роботи ППО.

Радник Офісу президента України Олексій Арестович повідомив, що Росія планує випустити 29 грудня 100 ракет у кілька хвиль.

Вас також можуть зацікавити новини: