У Зеленського пояснили, що ускладнює звільнення українських територій

На звільнення окупованих земель впливає логістика.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що процес звільнення українських територій від російських окупантів пригальмовує логістика. 

Як він зазначив в ефірі національного телемарафону, інтенсивність бойових дій на фронті дуже висока. Ворог здійснює тисячі ударів по позиціях українських військових щодня.

"Процес деокупації пригальмовує логістичне постачання зброї. Інтенсивність війни дуже велика – 60 тисяч обстрілів щоденно по нашим позиціям. Безумовно, обсяг зброї, яку маємо отримати – зокрема снарядів до певних важких калібрів – величезний. А це складно логістично зробити швидко. Але я думаю, що ми з цим справимся", – наголосив Подоляк.

Звільнення окупованих територій України

Українські військові від початку повномасштабного вторгнення РФ станом на 22 листопада звільнили від російських окупантів 1 886 населених пунктів. У більшості з них запрацювали соцслужби, лікарні та заклади освіти. 

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що Збройні сили України мають деокупувати ще близько 2 тисяч населених пунктів, захоплених російськими терористами. Він наголосив, що Росія своєю війною прагне не просто привласнити українську землю та ресурси, це є зіткненням "двох протилежних ставлень до людей і до життя".

Вас також можуть зацікавити новини: