В ISW пояснили, як "кухар" Путіна сіє розкол в уряді РФ "лінією Вагнера"

Власник ПВК "Вагнера" назвав російських бюрократів ворогами.

Російський бізнесмен, власник приватної військової компанії "Вагнера" (ПВК "Ліга") Євген Пригожин (ЗМІ його не називають "кухарем" президента РФ Володимира Путіна) продовжує сіяти розкол в уряді РФ, публікуючи інформацію про спорудження укріплень на сході України, які назвали "лінією Вагнера".

У Telegram-каналі Пригожина та ПВК йдеться, що російська влада призупинила розширення "лінії Вагнера" до Бєлгородської області, йдетьс у звіті американського Інституту дослідження війни (ISW).

Бізнесмен стверджував, що бюрократія прямо виступає проти інтересів населення, і назвав бюрократів ворогами.

Американські аналітики зазначили, що російські імперіалісти не раз звинувачували Кремль у нездатності захистити кордон України з Бєлгородською областю, і твердження Пригожина про "лінію Вагнера" можуть бути спробою посилити їхні вимоги.

Що таке "лінія Вагнера"

За відомостями експертів, Пригожин хоче, щоб ця лінія оборони захищала кордон Бєлгородської області з Луганською, Харківською та Сумською областями України, але не охоплювала північну частину Луганської області. Аналітики зазначили, що це суперечить обіцянки російської влади - вони стверджували, що зможуть "захистити" всю Луганську область.

Є й інша версія - "лінія Вагнера" буде прикривати тільки ту частину Луганської області, яку супротивник тримав під контролем до повномасштабного вторгнення в Україну.

Що відомо про спорудження "лінії Вагнера"

22 жовтня військовий оглядач Денис Попович повідомив, що на напрямках міст Сватове та Кремінна Луганської області російські загарбники будують "лінію Вагнера" і намагаються контратакувати. Експерт додав, що протяжність цієї лінії становить приблизно два кілометри.

Нагадаємо, Росія рано вранці 24 лютого під виглядом "спецоперації" для захисту Донбасу, "денацифікації" і "демілітаризації" України здійснила повномасштабне вторгнення в нашу країну.

Українські воїни дають супротивнику гідну відсіч. У Бєлгородській області вже не раз лунали вибухи. Зокрема, була "бавовна" на об'єктах інфраструктури.

Вас також можуть зацікавити новини: