Втрати рубежів не допущено: в ЗСУ розповіли про один з напрямків фронту

За добу нейтралізовано або знищено 287 БпЛА різних типів та чотири склади боєприпасів.

Минулої доби відбулося 53 бойові зіткнення, втрат українських позицій не допущено.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Таврія", бригадний генерал Олександр Тарнавський в Telegram. Він зазначив, що за добу в операційній зоні ОСУВ "Таврія" ворог завдав 25 авіаційних та 3 ракетних удари, провів 53 бойові зіткнення, вчинив 906 обстрілів і 93 удари дронами-камікадзе.

"Наші захисники та захисниці стійко тримають оборону і проводять активні дії на визначених напрямках. Втрат рубежів, районів та позицій не допущено", - наголосив Тарнавський.

Він також повідомив, що противник втратив 426 чоловік (убитими і пораненими), за дві останні доби ще 5 російських окупантів взято в полон.

Також знищено багато ворожої техніки, зокрема, танк, 5 бойових бронемашин, 3 артилерійські системи, один засіб ППО, 9 автомобілів та одна одиниця спецтехніки. Крім того нейтралізовано або знищено 287 БпЛА різних типів.

Тарнавський повідомив про знищення Силами оборони України чотирьох складів боєприпасів росіян.

Війна в Україні: новини

Речник Об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку, офіцер ЗСУ Дмитро Лиховій заявив, що окупаційна армія РФ зменшила інтенсивність штурмових дій та авіаударів на Таврійському напрямку.

Він сказав, що  це є логічним наслідком знищення російської авіації за лінією зіткнення. У ворога стає менше засобів застосування керованих авіабомб, а оскільки авіація працює не сама по собі, а в інтересах їхніх штурмових підрозділів, то, відповідно, кількість штурмових дій з боку росіян також скорочується.

Лиховій розповідав, що було 9 скидів з безпілотників з хімічними речовинами сльозогінно-задушливої дії, що є порушенням конвенції про застосування хімічної зброї.

Вас також можуть зацікавити новини: