Зеленський попередив про серйозну загрозу для України взимку (відео)

Глава держави наголосив, що місцевій владі по всій країні треба вже зараз активно працювати для максимальної підготовки до зими.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що цієї зими російські загарбники можуть продовжити завдавати ударів по українській енергетичній інфраструктурі. Про це глава держави сказав у зверненні до українців за підсумками засідання Конгресу місцевих та регіональних влад України в Івано-Франківську.

"Російська агресія зазнала банкрутства на полі бою. Сьогодні вже 522 день як триває так звана "спеціальна воєнна операція", яку російське керівництво розраховувало на тиждень-два. Україна стає міцніше. Поступово війна повертається на територію Росії, до її символічних центрів та військових баз. І це неминучий природній та абсолютно справедливий процес", - наголосив Зеленський.

"Але маємо бути свідомі, що як і минулого року, так і цієї зими російські терористи ще можуть бити по нашій енергетиці. По критичних об'єктах. Сьогодні ми обговорили із громадами поточний стан підготовки усіх можливих сценаріїв", - підкреслив президент.

Також глава держави повідомив, що сьогодні було обговорено питання термінової відбудови, у тому числі енергетики і різних систем забезпечення життя в громадах.

"Одеса і наші південні регіони. Харків. Регіони заходу нашої держави. Прикордонні північні області. Дуже важливо, щоб місцева влада по всій країні саме зараз влітку і у вересні була максимально активною в усьому, що треба зробити до холодних місяців року", - сказав Зеленський.

Нові вакетні удари РФ - прогноз

Як повідомляв УНІАН, військовий експерт Роман Світан висловив думку, що чергова нічна російська атака у ніч 13 липня іранськими дронами-камікадзе може вказувати на те, що росіяни перейшли у режим накопичення ракет, кількість яких істотно зменшилася. Потім ці накопичені запаси вони можуть почати використовувати для повторних обстрілів енергетичної інфраструктури взимку.

Вас також можуть зацікавити новини: