Наслідки одного з останніх ударів РФ по Києву / фото КГВА

Сьогоднішня чергова нічна атака іранськими дронами-камікадзе може вказувати на те, що росіяни перейшли у режим накопичення ракет, кількість яких істотно зменшилася. Потім ці накопичені запаси вони можуть почати використовувати для повторних обстрілів енергетичної інфраструктури взимку, про що в ефірі "24 каналу" заявив військовий експерт Роман Світан.

За його словами, нічний обстріл був досить очікуваним, оскільки окупанти останнім часом через день або два-три дні відправляють до України хвилями "Шахеди". 

"Ракети поки збирають. Найімовірніше, включений режим накопичення ракет, відновлення запасів, бо вони майже за всіма видами зайшли у недоторканний запас. Відновлювати. Чим більше вони накопичать влітку, тим серйозніше будуть готуватися до зимового удару по нашій енергосистемі. Ці всі ракети підготують за літо, а потім, найімовірніше, будуть застосовувати. Треба готуватися до зимової атаки росіян", - сказав він.

Відео дня

Також він зазначив, що, під час обстрілів "Шахедам", навіть якщо їх всі й збивають, то вони все одно несуть в собі небезпеку, тому українцям під час таких атак потрібно хоча б дотримуватися правила двох стін, а за можливості йти в укриття.

"Якщо бойова частина "Шахеда" не підривається в повітрі, то при ударі вона детонує. Навіть збитий "Шахед" - це граната, авіабомба або ракета. Знищити у повітрі "Шахед" важкувато, збити його можна, але сам заряд залишається, тому він падає, як снаряд. Тому до цього потрібно ставитися не як до повітряної атаки, а ще й як до артилерійської атаки", - сказав він.

Нічна атака на Україну 13 липня - головне

У ніч на 13 липня російські окупанти здійснили чергову повітряну атаку по Україні, запустивши 20 дронів Shahed з двох напрямків (Приморсько-Ахтарського і Курського), дві крилаті ракети "Калібр", а також балістичну ракету "Іскандер-М".

Як заявили Повітряні сили ЗСУ, всі 20 безпілотників збили, причому більша їхня частина летіла на Київську область. Однак уламки збитих дронів впали в Дарницькому, Солом'янському, Шевченківському, Оболонському та Подільському районах столиці, в результаті чого постраждало 4 людини, а ще одна загинула.

Вас також можуть зацікавити новини: