Зеленський провів тригодинну Ставку: про що йшлося

Попри свята українські міжнародники працюватимуть, готуються важливі зовнішньополітичні контакти до кінця року.

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 16 грудня, провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, яка тривала майже три години. У відеозверненні за підсумками засідання він розповів, що обговорювали "питання військових, ветеранів, бригад, фортифікаційних укріплень та виробництва зброї". 

Президент України зазначає, що ведеться робота над реалізацією всіх домовленостей з партнерами щодо нових виробництв зброї – спільних виробництв та спільної ремонтної бази. "Завдання – максимально посилити Україну, і кожен місяць має додавати сил нашій обороні", - наголосив він.

Зеленський зазначив, що свято Різдва вже близько. "І, хоч у багатьох країнах політична активність знижується, ми продовжуємо працювати максимально енергійно з усіма партнерами, які можуть допомогти зараз, які можуть підтримати в перспективі. І готуємо важливі зовнішньополітичні контакти до кінця року. Уся команда – наша команда, наших міжнародників – працює 24/7", - сказав Зеленський. 

Він подякував всім, хто воює заради України, і всім, хто забезпечує потрібний результат у кожній сфері.

Виробництво зброї в Україні

Як повідомляв УНІАН, Україна не тільки отримує зброю від західних партнерів, але й намагається сама поповнювати запаси, щоб бити по окупантах.

Нещодавно президент Зеленський повідомив, що в Україні вже виробляють по шість самохідних артилерійських установок "Богдана" на місяць і планується збільшення виробництва.

Президент також повідомив про поставки критично важливої зброї, яку надають західні партнери. Зокрема, триває виконання важливих оборонних домовленостей з нашими партнерами Україна отримали як дефіцитні ракети до наявних систем ППО, так і нові, сучасні зенітні комплекси. 

Вас також можуть зацікавити новини: