Під час третьої фази війни України з РФ можлива битва за Херсон, спрогнозував Аркадій Бабченко / скріншот

Наступною – третьою фазою війни України з Росією, буде битва за окупований супротивником Херсон.

Українська сторона має всі шанси повернути під свій контроль Херсон, розповів журналіст Аркадій Бабченко в інтерв'ю засновнику видання "Гордон" – своєму колезі Дмитру Гордону.

"Я сподіваюся, що третя фаза війни – це все-таки буде битва за Херсон. І я так думаю, що Україна має всі шанси Херсон усе-таки звільнити…", –  спрогнозував співбесідник.

Відео дня

Бабченко вважає, що нова фаза війни між Україною та Росією може розпочатися ближче до зими.

Журналіст додав, що першою фазою масштабної агресії РФ була спроба вийти щонайменше на русло Дніпра із захопленням Києва, і ця фаза була абсолютно програшною для супротивника.

"Друга фаза була... Я назвав би її "така ж швидка окупація всього Донбасу, усього півдня плюс десант на Одесу і возз'єднання Донецька через південь, через Крим до Придністров'я". Цю фазу також закінчено. Її закінчено також перемогою України…", – зазначив співбесідник.

Нагадаємо, війська РФ рано вранці 24 лютого без оголошення війни вдерлися в Україну. Супротивнику вдалося взяти під контроль низку населених пунктів на сході та півдні України, зокрема, Херсон.

Збройні сили України дають ворогу гідну відсіч. На українській землі станом на 28 серпня ліквідували близько 46 750 загарбників.

Генерал Дмитро Марченко прогнозував, що звільнення Херсона від загарбників буде "непростим завданням", оскільки вони добряче підготувалися до оборони.

За словами експерта, для успішного наступу потрібном мати як мінімум втричі більше військ, аніж є у ворога.

Вас також можуть зацікавити новини: