Військовий експерт відповів, чи може "Вагнер" розпочати "марш на Київ" (відео)

За його словами, існує загроза диверсійної діяльності з боку "вагнерівців", які перебувають у Білорусі.

Після того, як частина "вагнерівців" після невдалого заколоту нібито опинилася на території Білорусі, з'явилися припущення про те, що найманці Пригожина можуть розпочати новий наступ на Київ.

Чи ймовірний такий сценарій, в ефірі 1+1 розповів військовий експерт Олександр Коваленко. Насамперед він наголосив, що "Вагнер" - це підрозділи гібридного типу.

"Для нас немає загрози на сьогодні "маршу на Київ", "вторгнення 2.0" у напрямку Києва, але є загроза диверсій. Вони можуть збільшити свою кількість вздовж кордону, атак на наших прикордонників та не тільки. Тому, на мій погляд, треба буде якось цьому протидіяти глобальніше, ніж до цього", - заявив він.

Що буде з Пригожиним та його найманцями після невдалого заколоту в РФ?

Після переговорів Пригожина з Лукашенком було заявлено, що "вагнерівці" повертаються у польові табори, з ватажка "Вагнера" знімають обвинувачення, а сам він їде до Білорусі. Так закінчився похід Пригожина на Москву.

27 червня самопроголошений президент Білорусі заявив, що Пригожин вже в РБ, а його найманці діляться досвідом з білоруськими військовими.

ЗМІ повідомляли, що у Могилевській області Білорусі за 200 км від кордону з Україною почали будувати військовий табір на вісім тисяч найманців ПВК "Вагнер", таборів буде кілька.

Вас також можуть зацікавити новини: