У Білорусі будують військові табори для ПВК "Вагнер" / скріншот

У Могилевській області Білорусі за 200 км від кордону з Україною почали будувати військовий табір на вісім тисяч найманців ПВК "Вагнер", таборів буде кілька, пише видання "Верстка" з посиланням на лісництво області.

"Ми працюємо, вже сьогодні працюємо. Завтра до обіду стоїть завдання (побудувати)", - сказав співрозмовник видання.

За його словами, площа табору складе 24 тисячі квадратних метрів. Отриману вказівку побудувати у регіоні табір для ПВК підтвердило близьке до керівництва Могилевської області джерело. Також передислокацію частини найманців ПВК "Вагнер" до Білорусі підтверджують їхні родичі.

Відео дня

"Одна з родичок із посиланням на свого знайомого повідомила, що підрозділи ПВК "Вагнер", що залишилися у Ростові-на-Дону, направлять до Білорусі. Ще одна співрозмовниця розповіла, що її чоловік, який у суботу перебував в Ростові, повідомив їй про відправку в Білорусь "швидше за все", але більше на зв'язок не виходив", - йдеться у повідомленні.

Оновлено. Моніторингова група "Білоруський Гаюн" спростовує інформацію про будівництво таборів для "вагнерівців" у Білорусі. Зокрема, зазначається, що жодних робіт з будівництва великого об'єкту в Осиповичах Могилівської області не зафіксовано. Самих "вагнерівців" у країні поки не бачили.

Заколот ПВК "Вагнер" в Росії - Пригожин вже у Білорусі

Як писав УНІАН, ватажка ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина після спроби заколоту в Росії помітили в Білорусі.

Зазначалося, що його бачили в мінському готелі: "Євген Пригожин помічений у готелі Green City в Мінську".

У прес-службі Олександра Лукашенка в понеділок вдень, 26 червня, сказали, що не знають, чи прибув ватажок найманців на білоруську територію.