Військовий аташе Білорусі стежить за навчаннями ЗСУ (відео)

Напередодні про обмін військовими аташе домовилися міністр оборони України та Білорусі.

Військовий аташе Білорусі стежить за військовими навчаннями українських військових на Рівненщині. Водночас український військовий аташе повернувся з Білорусі, де спостерігав за спільними маневрами росіян та білорусів. 

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

За даними журналістів, білоруський військовий аташе перебуває у Рівненській області. Туди ж прибув президент Володимир Зеленський.

Полігон розташовний за 85 км від кордону з Білоруссю. Під час навчань українські військові застосували зброю, надану Україні союзниками, зокрема протитанкові гранатомети NLAW, протитанкові ракетні комплекси Javelin та інше озброєння.

Щоб запобігти провокаціям, усі стрільби відбувалися у протилежну кордону сторону. Представник Білорусі не давав коментарів. Водночас ЗСУ закликали українців спати спокійно, адже готові до будь-яких агресивних дій.

Військові навчання у Білорусі 

Як повідомляв УНІАН, 10 лютого у Білорусі почалися спільні російсько-білоруські військові навчання "Союзна рішучість-2022", що триватимуть до 20 лютого.

3 лютого генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія під приводом навчань перекинула в Білорусь найбільшу кількість сил з часів "холодної війни".

8 лютого у Збройних силах України розпочались командно-штабні навчання "Заметіль-2022" щодо управління угрупуваннями військ (сил) під час ведення бойових дій, що триватимуть до 20 лютого.

Вас також можуть зацікавити новини: