Військовослужбовець ЗСУ зробив огляд на рідкісний російський комплекс РЕБ (відео)

Масовий розвиток БПЛА перевернув всю військову стратегію, включаючи застосування техніки РЕБ.

Військовослужбовець ЗСУ зв'язківець Сергій Флеш зробив огляд на російський комплекс РЕБ "Борисоглєбськ-2", за допомогою якого окупанти можуть пеленгувати і глушити українські УКХ радіостанції, включаючи станції з технологією ППРЧ (псевдовипадкової перебудови робочої частоти), а також мобільні телефони, GPS, і крилаті БПЛА.

"За моєю оцінкою, у РФ не більше 100 таких комплексів. До десятка було знищено під час поточної війни. Росіяни зрозуміли, що така ціль в епоху БПЛА дуже вразлива і тепер не застосовують їх на "нулі". Ось так в один момент, масовий розвиток БПЛА перевернуло всю військову стратегію, включаючи застосування техніки РЕБ", - пише Флеш.

Комплекс "Борисоглібськ-2" в Україні-деталі

На півночі Харківської області українські воїни під час стрімкого контрнаступу захопили новітню російську станцію радіоелектронної боротьби - "Борисоглєбськ-2". Трофей зловили цілим і неушкодженим. А ще кілька легкоброньованих тягачів і безліч боєприпасів.

У квітні ВСУ вдалося знищити зенітно-ракетний комплекс "Бук", автоматизований комплекс радіоелектронного придушення РБ-301б "Борисоглєбськ-2".

Вас також можуть зацікавити новини: