Ворог використав 700 авіабомб і 190 ракет: Зеленський підбив підсумки важкого тижня

Росіяни не можуть втриматися від терору навіть на один тиждень, каже президент.

Протягом тижня, що минає, російські окупанти застосували проти України більше тисячі засобів повітряного нападу – ракет, дронів-камікадзе та авіабомб. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до нації.

"За цей тиждень, від понеділка й до сьогодні, російські терористи застосували майже 190 ракет різних типів та майже 140 "Шахедів", ще майже 700 керованих авіабомб. Жодного тижня не було за понад два роки цієї війни, коли б Росія утрималася від терору", – повідомив очільник держави.

Президент також подякував льотчикам, зенітникам, бійцям мобільних вогневих бригад та операторам систем РЕБ, які протидіють російським атакам з неба. 

"Звичайно, наш повітряний щит потребує значного посилення – ми працюємо над цим. Але вже зараз принаймні частину ракет та більшість "Шахедів" наші воїни збивають", – зауважив Зеленський.

Повітряні удари агресора: останні новини

Як писав УНІАН, росіяни почали активніше застосовувати підступну та злочинну тактику повітряних ударів, відому як double tap, тобто подвійний удар. Вона полягає у тому, щоб повторно завдати ракетного або бомбового удару після того, як на місце першого удару з’їдуться рятувальники, медики та поліцейські. З точки зору гуманітарного права це є воєнним злочином.

Саме таку тактику росіяни застосували зокрема під час удару по Одесі 15 березня, коли загинули більше 20 людей. Вранці 24 березня росіяни за тією ж тактикою вдарили по Львову. Як кажуть фахівці, цю тактику росіяни добре опрацювали ще у Сирії, де їхня авіація вільно стирала з лиця землі цілі міста.

Вас також можуть зацікавити новини: