Підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах 6 населених пунктів / фото REUTERS

У вівторок, 11 жовтня, підрозділи Сил оборони України відбили атака російських окупантів у районах шести населених пунктів.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці Генерального штабу Збройних сил України в Facebook щодо російського вторгнення станом на 18:00.

"За поточну добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Миколаївка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Майорськ та Первомайське", - зазначили у Генштабі.

Відео дня

На Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала.

На інших напрямках противник здійснював обстріли з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів: на Сіверському напрямку - Тимоновичі і Янжулівка Чернігівської області; на Слобожанському - Сотницький Козачок, Одноробівка, Уди, Ветеринарне та Козача Лопань.

На Краматорському напрямку - це Райгородок, Новоєгорівка, Греківка, Макіївка, Нове, Новолюбівка, Ямполівка, Торське та Спірне; на Бахмутському - Веселе, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Одрадівка, Опитне, Майорськ та Нью-Йорк; на Авдіївському - Бердичі, Авдіївка, Кам'янка, Первомайське, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка та Новомихайлівка.

Крім того, на Новопавлівському та Запорізькому напрямках постраждали Успенівка, Нескучне, Полтавка, Вугледар, Залізничне, Малинівка, Чарівне та Білогір'я.

"На Південнобузькому напрямку противник продовжує обстріли позицій наших підрозділів для стримування контрнаступу по всій лінії зіткнення. Вогневого впливу зазнали райони більш ніж двадцяти населених пунктів. Серед них - Давидів Брід, Нова Кам'янка, Благодатівка, Широке, Шевченкове, Любомирівка, Тернові Поди, Правдине, Мирне та Олександрівка", - повідомили у Генштабі.

Втрати Росії на війні в Україні

За данними Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати Росії з 24 лютого по 11 жовтня орієнтовно склали:

  • особового складу - близько 63 тисяч 110 осіб ліквідовано,
  • танків - 2 тис. 504 одиниць,
  • бойових броньованих машин - 5 тис. 162,
  • артилерійських систем - 1 тис. 496,
  • реактивних систем залпового вогню - 353,
  • засобів ППО - 181,
  • літаків - 268,
  • гелікоптерів - 235

Вас також можуть зацікавити новини: