Українські бійці знищують ворога на півдні / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

На одному з напрямків завдяки влучній роботі ЗСУ російські віська втратили багато техніки, у тому числі танки, понад десять гармат та кілька пунктів по боєпостачанню та управлінню безпілотниками. Як повідомляє прес-служба Сил оборони півдня України, за минулу добу ліквідовано 37 окупантів.

Знищено три танки загарбників, дві реактивні системи залпового вогню "Град", які спроможна завдавати ударів за десятки кілометрів.

Також пущено на металобрухт 11 великокаліберних гармат різного типу, серед яких самохідна гармата "Гіацинт-С", станцію радіоелектронної боротьби "Мандат", вісім одиниць автобронетехніки та два човни окупантів. Також знищено пункт управління БпЛА, два польові пункти боєпостачання та спостережний пункт загарбників.

Відео дня

Також повідомляється, що у Чорному морі чергує сім кораблів ворожого флоту, серед яких - два надводні ракетоносії, спорядження яких складає до 16 ракет типу "Калібр". Ще один корабель окупантів перебуває в Азовському морі.

Водночас протягом доби противник здійснював авіаційні удари із комбінуванням пусків ракет повітряного базування і КАБів по Херсонській області.  За даними пресслужби, за бойову добу обліковано застосування 44 керованих авіабомб, зокрема по Іванівці, Микільському, Козацькому, Зміївці, Ясній Поляні, Тягинці, Ольгівці, Львовому, Садовому. Внаслідок ударів є постраждалі серед цивільного населення, пошкоджено кілька десятків будинків.

"Серед ночі з Кримського півострову ворог запустив ударні БпЛА типу Shahed-131/136. Силами ППО в нашій зоні відповідальності знищено три дрони-камікадзе: два - Миколаївщина, один - у Вінниччині. Влучань не допущено. Поряд з цим, ворог не припиняє пуски FPV-дронів та скидання осколкових боєприпасів з інших БпЛА. За минулу добу зафіксовано скидання 16 таких боєприпасів. Поранено 2 цивільних у місті Берислав", - розповіли у Силах оборони.

Зазначається, що кількість артилерійських обстрілів ворог знов наростив до 90, при цьому було застосовано 540 снарядів. Під особливо щільним вогнем опинилися Херсон, Кізомис, Антонівка, Дар’ївка, Зеленівка, Берислав, Дніпровське, Інженерне, Білозерка, Комишани, також дістав ворог і Очаків на Миколаївщині. Внаслідок обстрілів поранено 7 цивільних осіб, пошкоджено близько 3 десятків приватних будинків, котельню, господарчі споруди, автомобілі, газогін та водогін.

За даними очільника Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма, ворожі обстріли фіксувалися на узбережжі та по відкритій території Куцурубської громади. Також вчора, 23 жовтня, з 10:54 та сьогодні вночі, 24 жовтня, о 00:37 ворог завдавав мінометних та артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Посадовець уточнив, що люди під час обстрілів не постраждали.

Війна в Україні - обстріли Херсонщини

Як повідомляв УНІАН, на Херсонщині через обстріли російських окупантів за 23 жовтня загинули двоє людей, ще 14 отримали поранення, серед них - 12-річна дитина.

Окупанти поцілили у житлові квартали населених пунктів, об'єкт критичної інфраструктури та завод у Бериславі, територію парку у Херсоні, лікарню. Зокрема, у Білозерці окупанти влучили у житловий будинок. Постраждали 4 людей з однієї родини, в тому числі хлопчик, у якого  травматичне пошкодження стопи та гостра реакція на стрес.

Вас також можуть зацікавити новини: