Українські пілоти потужно вдарили по росіянах: що знищено цього разу

Авіація завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів.

Авіація Сил оборони України 27 грудня завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу та техніки російських окупантів. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні.

"Протягом доби наша авіація завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уражено 5 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 пункти управління та 4 склади боєприпасів противника", - йдеться у повідомленні.

Також в Генштабі зазначили, що противник і надалі ігнорує закони та звичаї війни, використовує тактику терору, завдає ударів, здійснює обстріли як військових, так і цивільних об’єктів. Ворог активно застосувує оперативно-тактичну авіацію та квадрокоптери типу "FPV", проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки. 

"Ворог завдав 67 авіаційних ударів та здійснив 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - мовиться у зведенні.

Втрати Росії - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, з початку 2023 року співробітники Служби безпеки Україні ліквідували понад півтисячі російських танків, які обстрілювали та намагались прорвати позиції Сил оборони.

Серед знищених танків країни-агресора - новітні Т-90 і Т-90М, вартість яких становить майже 5 млн американських доларів кожен. Насамперед окупанти використовували цю техніку у складі так званих "бронекулаків" для штурму Авдіївки та Бахмута. Також загарбники залучали важку бронетехніку для стримування контрнаступальних операцій українських захисників на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Вас також можуть зацікавити новини: