Мер Мелітополя озвучив мету Путіна / фото REUTERS

Мер Мелітополя Запорізької області Іван Федоров, затриманий російськими військами на п'ять днів у березні, заявив, що його місто перебуває у "дуже складній і небезпечній ситуації". Також він назвав справжню мету президента РФ в Україні.

Про це мер міста повідомив у коментарі CNN.

Він заявив, що метою президента Росії Володимира Путіна було вбити весь український народ, почавши з окупації його міст.

Відео дня

Мер Мелітополя додав, що місцеві жителі не можуть отримати допомогу: "Ми не можемо доставити гуманітарну допомогу. Ми не можемо доставити медикаменти. Ми не можемо пропустити екстрені служби... Тому це дуже небезпечна ситуація".

Федоров раніше заявляв, що українці "думають не про комфорт, вони думають про просте виживання", і закликав європейських законодавців допомогти Україні всіма можливими способами.

Також він назвав війну РФ повномасштабною війною проти всього цивілізованого світу.

Нагадаємо російські війська окупували Мелітополь на південному сході України через кілька днів після початку вторгнення, і відтоді в місті відбуваються періодичні протести.

Після викрадення Федорова в місті, що перебуває під контролем російських військових, був призначений новий мер. Пізніше Федоров був звільнений у рамках обміну полоненими.

Вас також можуть зацікавити новини: