Юрій Федоренко розповів, що коїться на передовій / колаж УНІАН з фото "Вікіпедії" та скріншоту

Зараз присутність російської авіації на передній лінії - "це є значний головний біль", тому що ворожі літаки несуть модернізовані керовані авіабомби від 500 кілограмів.

Точність таких КАБів вища, розповів Юрій Федоренко - командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92 окремої штурмової бригади Збройних сил України, в ефірі каналу "Київ24".

"…І коли 500 кілограмів "приходить" в позицію, так чи інакше, якщо це пряме попадання, то позиція руйнується. Це потрібно розуміти. Кількість цих бомб у противника велика. І тому він рівняє міста із землею буквально", - заявив комбат.

Відео дня

За словами Федоренка, вирішити цю ситуацію може необхідна номенклатура боєприпасів до тих протиповітряних засобів, які вже перебувають на фронті, а також винищувачі F-16. "…Збиваючи два-три літаки на тому чи іншому відтинку, інтенсивність застосування ворогом його авіації знижується в рази", - пояснив воїн.

Нагадаємо, у квітні постійний представник України при ООН Сергій Кислиці на засіданні Радбезу сказав, що з початку року РФ вже вдарила по українській території 700 КАБами.

У центі уваги війна в Україні - сьогодні це варто прочитати 

Вранці 12 квітня Генштаб ЗСУ повідомив, що росіяни на низці напрямків намагалися вибити наших воїнів з позицій. Зокрема, гаряче було на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямку. На цих напрямках супротивники здійснювали атаки за підтримки авіації.

Полковник запасу української армії Владислав Селезньов попередив, що наступ Росії можливий на Куп'янському напрямку та на півдні Запорізької області.

Вас також можуть зацікавити новини: