"Про*бали": Арестович жорстко пояснив швидку окупацію Херсона (відео)

За його словами, даним питанням вже займаються правоохоронці.

Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович відповів на питання, чому російським окупантам вдалося швидко захопити Херсон і область.

Про це він сказав у прямому ефірі, відповідаючи на запитання від Марка Фейгіна.

Зокрема, той спитав, чому "не підготували Херсон, Нову Каховку; не замінували й не підірвали мости".

"Відповідь дуже коротка у тих, хто цією темою займається. Про*бали. Хто, чого і як - будемо розбиратися. У тому числі, розбираються правоохоронні органи. Де некомпетентність, де зрада - це велике питання, там розбираються, обов'язково всім дадуть оцінки. Кадрові, персональні, кримінальні - все на світі", - відповів Арестович.

Нагадаємо, Херсон і більша частина області тривалий час перебувають під російською окупацією. Агресор періодично заявляє про намір провести там "референдум", а також проводить репресії проти мирного населення. У той же час жителі міста і області намагаються протистояти російським військовим, всіляко натякаючи, що їм там не раді.

Раніше міський голова Херсона ігор Колихаєв, коментуючи швидку окупацію міста, заявив, що з незрозумілих причин заздалегідь був розмінований не тільки Кримський перешийок, а й низка мостів і Північно-Кримський канал. Окремо він згадав про Антонівський міст, який, на його думку, мав бути підірваний. Через нього, заявляв Колихаєв, ворог перекидав військову техніку РФ з окупованого Криму вглиб Херсонської області.

Після цього в Генштабі ЗСУ відреагували на цю інформацію, запевнивши, що міст через Чонгар був замінований. "Міст був замінований, але нам протистояли переважаючі в 15 разів сили противника. Всі висновки про правомірність прийнятих рішень під час бойових дій будуть зроблені у встановлений законом спосіб після їх завершення", - заявили в ГШ.