Зеленський не бачить відведення російських військ від кордону з Україною

Президент наголосив, що "радіти рано".

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зараз не можна констатувати відведення російських військ від українських кордонів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави сказав в ефірі загальнонаціонального телемарафону "UAРазом" під час свого включення з Маріуполя.

"Ситуація (на українських кордонах - УНІАН) контрольована нашими військовими. Ми не бачимо зараз змін і бачимо велике накопичення військ, яке не змінюється протягом останніх тижнів. Ми бачимо ті чи інші ротації, але я б не назвав сьогодні ці ротації відведенням військ з боку РФ. Ми не можемо цього констатувати…", - зазначив президент.

Відтак, Зеленський наголосив, що не робить попередніх висновків, і закликав ЗМІ як українські, так й іноземні, також не робити таких висновків щодо ескалації.

"Радіти рано… На сьогодні ми бачимо все це скупчення, констатувати відведення будемо, коли це станеться і буде якийсь невеличкий період у зменшенні цих угруповань, військових і техніки на кордонах", - додав президент.

"Відведення" військ РФ від України

Росія зосередила біля кордонів з Україною понад 100 тисяч військових, які, як непокоїться Захід, вона може залучити до повномасштабного вторгнення.

Разом з тим МО РФ 15 лютого заявило про нібито початок відведення військ до місць постійної дислокації. Хоча в НАТО це не підтверджують.

Президент США Джо Байден під час свого виступу в Білому домі у вівторок, своєю чергою, відповів, що загроза вторгнення залишається цілком можлива.

"Насправді, наші аналітики вказують, що вони досі займають дуже загрозливу позицію, і наразі фактом є те, що Росія має більше ніж 150 тисяч військових навколо України і у Білорусі, і вздовж українського кордону. І вторгнення залишається цілком можливим", – сказав Байден у Вашингтоні.

Як повідомляли аналітики CIT, Росія протягом останнього часу навпаки нарощує наступальні сили і рухається в бік кордону України.

Вас також можуть зацікавити новини: