Зеленський попросив генсека ООН сприяти вивезенню поранених із "Азовсталі"

Президент поінформував генсека ООН про успішне проведення першого етапу евакуації.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до секретаря Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерреша з проханням сприяти у вивезенні з "Азовсталі" поранених.

Про це повідомляється на сайті глави Української держави.

"Під загрозою – життя людей, які там залишаються. Для нас важливий кожен і кожна. Просимо вашого сприяння в їхньому порятунку", – сказав Зеленський у ході телефонної розмови з Гутеррешем у середу.

Президент поінформував генсека ООН про успішне проведення першого етапу евакуації, під час якого з "Азовсталі" вдалося вивезти 121 особу, і висловив надію на успішне продовження евакуаційної операції.

Глава держави подякував ООН та Міжнародному комітету Червоного Хреста, які продемонстрували можливість досягнення прогресу у найскладніших гуманітарних кризах. "Про роль ООН та МКЧХ у цьому дізнався весь світ. Це продемонструвало, що міжнародні організації можуть виявитися дієвими", – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, що 3 травня у Запоріжжя на п'яти евакуаційних автобусах прибули 156 цивільних, евакуйованих 1 травня з території заводу "Азовсталь" в Маріуполі.

Сьогодні завершився другий етап нашої евакуаційної операції з Маріуполя - в рамках маріупольського гуманітарного коридору вдалося евакуювати 344 людини.

Вас також можуть зацікавити новини: