Зеленський у Львові на Марсовому полі вшанував похованих українських захисників (фото)

Президент віддав шану полеглив воїнам на Личаківському військовому кладовищі.

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Львова вшанував на Марсовому полі пам'ять похованих українських захисників, які загинули у російсько-українській війні. Про це глава держави повідомив у соціальній мережі Facebook.

"Львів. Марсове поле. Ніколи не забудемо наших героїв, які здобували волю і захист для України! Пам’ятаємо, якою є ціна нашої свободи та незалежності. Вічна слава всім, хто став на захист держави", - наголосив Зеленський.

Як йдеться у повідомленні на сайті президента, разом із Зеленським пам’ять полеглих воїнів ушанували керівник Офісу президента Андрій Єрмак та його заступники, а також начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

У зв'язку з цим президент і керівництво Офісу глави держави поклали квіти на могили героїв, похованих на Марсовому полі Личаківського кладовища. Це солдати й сержанти, які загинули в боях із російськими окупантами навесні 2022 року та на початку 2023-го.

Зокрема, учасники церемонії вшанували пам’ять львів’янина Максима Василькевича, який три роки виконував бойові завдання в зоні проведення АТО на сході України, а після повномасштабного вторгнення РФ повернувся з-за кордону та боровся з ворогом у складі 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка; уродженця Рубіжного Луганської області Олексія Льона, який воював у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила; майстра спорту міжнародного класу зі стрільби з лука, молодшого сержанта 24-ї ОМБр Дмитра Сидорука.

Також Зеленський поспілкувався з матір'ю лейтенанта Павла Щербини, який був командиром окремого гранатометного взводу, брав участь у звільненні Херсона, а згодом воював на Бахмутському напрямку. Загинув 15 грудня 2022 року.

Додамо, що Личаківське військове кладовище – територія військових поховань у Львові. З квітня 2022 року у його центральній частині ховають загиблих у російсько-українській війні.

Володимир Зеленський - останні новини

Напередодні президент України Володимир Зеленський прибув до Німеччини з неоголошеним візитом. Метою поїздки було відвідання військової бази у Вісбадені, звідки йде координація допомоги від партнерів.

Раніше УНІАН повідомляв, що Зеленський у США отримав позитивний сигнал щодо підтримки України під час візиту в Сполучені Штати 11-12 грудня. Водночас, за його словами, внутрішньополітична ситуація в США впливає на терміни затвердження додаткової допомоги для України.

Вас также могут заинтересовать новости: