Зеленський побував у Вісбадені / фото twitter.com/ZelenskyyUa

Президент України Володимир Зеленський відвідав командування армії Сполучених Штатів Америки у Європі, штаб якого розміщений у німецькому місті Вісбаден. Про це глава держави повідомив у мережі X (Twitter).

"Відвідав командування армії США у Європі, що у Вісбадені. Вкотре переконався у високому рівні американської матеріально-технічної допомоги Україні. Вона надзвичайно потрібна нам для перемоги!", - наголосив Зеленський.

Також президент додав: "Очікуємо, що Конгрес США найближчим часом ухвалить важливе рішення щодо продовження такої необхідної підтримки для України".

Як повідомляє прес-служба президента, Зеленський зустрівся з головою Європейського командування збройних сил США та верховним головнокомандувачем Об'єднаних збройних сил НАТО у Європі генералом Крістофером Каволі, командувачем армії США у Європі та Африці генералом Деррілом Вільямсом й командувачем Групи сприяння безпеці України (SAGU) генерал-лейтенантом Антоніо Агуто.

Зокрема, під час зустрічі було обговорено роботу Групи сприяння безпеці України, особливості забезпечення логістики постачання боєприпасів та військової техніки, її ремонту й обслуговування.

Зеленський також поспілкувався з українськими військовими, які працюють у Вісбадені у складі оперативної групи ЗСУ при Групі сприяння безпеці України.

У цьому зв'язку, сказано, що представники Збройних Сил займаються питаннями координації постачання матеріально-технічної допомоги від держав-партнерів Силам оборони України, підготовки особового складу Сил оборони на території країн-партнерів. Крім того, вони забезпечують координацію ремонту та обслуговування західних зразків військової техніки, наданої партнерами України.

"Маю честь сьогодні бути тут, подякувати кожному воїну за службу на захисті нашої держави. Дуже радий, що ви працюєте такою командою разом із нашими партнерами, нашими справжніми друзями. Я бажаю вам тільки перемоги. Це найголовніше. З неї починається життя й майбутнє", – сказав президент.

Міжнародна допомога Україні

Спікер Палати представників Сполучених Штатів Америки Майк Джонсон після зустрічі з Зеленським дав зрозуміти, що зберігає непохитність у вимогах до президента США Джо Байдена щодо схвалення додаткової допомоги для України. Зокрема, Джонсон заявляє, що адміністрація Джо Байдена має надати чітку стратегію щодо бачення перемоги України, запровадити чіткий нагляд за розподілом американської допомоги, і вирішити проблему незаконної міграції на південному кордону.

При цьому, Байден закликав Конгрес США виступити на стороні України і проголосувати за додаткове фінансування для України обсягом близько 61 млрд доларів до перерви у роботі на Різдвяні і новорічні свята.

Також Байден Байден назвав мету США у спровокованій Російською Федерацією жорстокій загарбницькій війні проти України. Це перемога України як суверенної і незалежної держави.

Водночас, Байден обіцяє не відступити від підтримки України і виступає за пошук компромісу з Конгресом для розблокування затвердження додаткового фінансування для України.

13 грудня Зеленський після візиту в США заявив, що отримав позитивний сигнал під час дводенного візиту в Сполучені Штати Америки 11-12 грудня стосовно подальшої підтримки України.

Вас також можуть зацікавити новини: