Журналісти проаналізували "успіх" Росії на Луганському напрямку (відео)

Тактичний відхід з Лисичанська абсолютно логічний, права на другий Маріуполь у нас немає, каже військовий експерт.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу відзвітував перед президентом Росії Володимиром Путіним про "звільнення території"ЛНР". Він стверджує, що російські військові контролюють український Лисичанськ. 

Як йдеться в сюжеті проекту FreeДом, першим порадувати і привітати Путіна вирішив Рамзан Кадиров. 

Журналісти звертають увагу, що для президента Росії новини про Лисичанськ подали під переможним соусом, мовляв, "визволителі" поставленої мети досягли. Але ось про який повний контроль міста йдеться, не зовсім зрозуміло. У момент, коли посіпаки радували Путіна, в Лисичанську були українські військові.  Тільки ввечері 3 липня в Генштабі ЗСУ заявили, що наші захисники відійшли від Лисичанська, тобто пізніше, ніж почала про це сурмити російська пропаганда.

Рашисти радіють передчасно, адже з десятка цілей, поставлених РФ, досягти вдалося небагато. 

"Тактичний відхід з Лисичанська абсолютно логічний, права на другий Маріуполь у нас немає. Спалити своє військо ми не можемо. Ми не маємо права принеберігати життям своїх воїнів", - пояснив військовий експерт Петро Черник.

Та й те, що росіяни називають "перемогою" і "звільненням", ніщо в порівнянні з їхніми втратами.

"Основне завдання гарнізонів у Лисичанську було скувати по максимуму живу силу противника, завдати максимальної поразки в живій силі і техніці, виграти час, щоб дати ЗСУ побудувати оборону на інших напрямках, відповідно, створити умови для переходу в контрнаступ", - говорить військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

Як каже Черник, Сєвєродонецьк і Лисичанськ виконали свою стратегічну функцію, там "перемолото" дуже багато російської техніки, озброєння і живої сили. 

Тепер увага РФ переключиться на захоплення Донецької області, вважають експерти. 

Як повідомляв УНІАН, 3 липня після важких боїв за Лисичанськ сили оборони України були змушені відійти із займаних позицій та рубежів.

Вас також можуть зацікавити новини: