Окупанти прорили у Запорізькій області "мега-окоп" довжиною понад 70 км - ЗМІ (фото)

Супутникові знімки Sentinel-2 проаналізував Центр журналістських розслідувань.

Окупанти в очікувані контрнаступу з боку Збройних сил України викопали на тимчасово окупованих територіях Запорізької області "мега-окоп" загальною довжиною понад 70 кілометрів. Раніше не менш вражаючі фортифікаційні споруди ворога вдалося зафіксувати в окупованому Криму

Відповідні точки укріпрайону видно на супутникових знімках Sentinel-2, які проаналізував Центр журналістських розслідувань. 

Там дійшли висновку, що крайні місця розташування окопу знаходяться у декількох локаціях: на заході - на околицях селища Семенівка (приблизно дев'ять кілометрів від центру Мелітополя), на сході - у полі за межами селища Маринівка Приморського району на північний захід від Бердянська.

"Для порівняння: довжина цієї лінії оборони у 70 км - це майже третина протяжності Запорізької області зі сходу на захід (205 км) і приблизно дорівнює відстані, наприклад, від Херсона до Миколаєва або ж від Відня до Братислави", - кажуть у Центрі.

Там вважають, що окупанти, ймовірно, почали рити цю лінію оборони одразу з двох напрямків ще в перших числах вересня 2022 року. Станом на 18 жовтня 2022 року армія РФ майже завершила відповідні "роботи". 

© фото з супутника Sentinel-2
© фото з супутника Sentinel-2
© фото з супутника Sentinel-2
© фото з супутника Sentinel-2
© фото з супутника Sentinel-2
© фото з супутника Sentinel-2

Росіяни готуються до втечі із Запорізької області

Нагадаємо, що міський голова Мелітополя (Запорізька область) Іван Федоров повідомив про тривожні настрої окупантів на території області, які готуються до втечі з цього напрямку фронту й посилюють репресії щодо місцевого населення.

Він вказав, що через страх перед ЗСУ окупанти посилено перевіряють місцевих на блокпостах, проводять обшуки й навіть заглядають у каналізаційні люки. Також вони вживають заходів у разі, якщо їм доведеться оперативно бігти від української армії. 

Вас також можуть зацікавити новини: