Де РФ сховала "страшні" кораблі Чорноморського флоту: знайшовся порт (фото)

Частина з них є носіями ракет "Калібр".

З'ясувалося, куди Росія стягнула найсерйозніші одиниці кораблів Чорноморського флоту в спробі сховати техніку від ударів України.

У порту Новоросійська помітили нове поповнення: серед бойових одиниць є носії ракет "Калібр". Про це заявляє моніторингова група "Кримський вітер", проаналізувавши супутникове фото від OSINT-дослідника MT Anderson від 17 грудня.

За даними проекту, в порту знаходяться носії "Калібрів": 

  • 2 з 2 фрегатів типу "Адмірал Григорович";
  • 3 з 3 МРК проекту 21631 "Буян-М";
  • 4 з 4 підводних човнів проекту 636.3 "Варшав'янка";
  • 1 з 3 МРК проекту 22800 "Каракурт".

Також там помічені: 3 патрульних кораблі проекту 22160 типу "Василь Биков" (з них один з ЗРК "Тор" на борту); 3 БДК проекту 775; 1 БДК проекту "Іван Грен"; 3 тральщики проекту 266М "Аквамарин". 

© фото twitter.com/MT_Anderson
© фото twitter.com/MT_Anderson
© фото twitter.com/MT_Anderson

Експерт оцінив план Путіна щодо Чорноморського флоту

Раніше аналітик Гаазького Центру стратегічних досліджень Фредерік Мертенс висловив думку, що Путін дійсно намагається заховати більшу частину сил Чорноморського флоту в Новоросійську. Такий запобіжний захід пов'язаний з вдалими атаками ЗСУ на тимчасово "не український" Крим. 

Разом з тим, експерт засумнівався, що такі "хованки" флоту ефективні. Коли ЗСУ отримають винищувачі F-16, відплата України добереться до ресурсів РФ навіть у східній частині Чорного моря, впевнений він.  

Вас також можуть зацікавити новини: