Найважче домовлятися про Patriot: Зеленський зробив заяву про посилення ППО

Крім сучасних західних систем, Україна має радянські системи, якими теж можна користуватися, нагадав президент.

Президент України Володимир Зеленський розповів про те, що потрібно Україні для закриття неба та наскільки складно про це домовлятися. Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський повідомив на брифінгу в Києві.

"Щодо закриття небо - його можна закрити тільки сучасними ППО. По-друге, додаткові ракети для несучасного, але все ж таки дієвого радянського обладнання", - розповів він. 

За словами президента, Україна має такі системи, однак наразі існує дефіцит ракет до них. Відтак, необхідно працювати з країнами, у яких на складах є відповідна амуніція радянських часів.

"Третій момент - почати виробляти своє вітчизняне ППО. Більше ніяких варіантів немає", - додав Зеленський.

Він подякував партнерам за надання Україні систем ППО. На думку глави держави, найкращими системами в Україні наразі є саме Patriot, NASAMS, IRIS-T.

"... Я говорю про те, що використовувалось найчастіше, де було стовідсоткове спрацювання. Із Patriot дуже складно працювати з партнерам за кожну додаткову систему пускову, я вже не говорю про додаткову батарею, за все це треба дуже сильно боротись", - сказав президент.

Новина доповнюється... 

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Норвегія підтвердила передачу Україні сучасних винищувачів F-16 та систем протиповітряної оборони IRIS-T. Також країна планує надати Україні допомогу у розмінуванні.