У рамках угоди ЗСУ отримають 10 тисяч штурмових гвинтівок, 2 тисячі снайперських гвинтівок, а також 400 гранатометів./ фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Французька Verney-Carron, дочірня компанія групи Cybergun, підписала рамковий контракт на 36 мільйонів євро на постачання зброї в Україну.

Як йдеться на сайті Cybergun, у рамках угоди Збройні Сили України отримають 10 тисяч штурмових гвинтівок, 2 тисячі снайперських гвинтівок, а також 400 гранатометів.

"Це свідчить про зміцнення двосторонніх відносин між Францією та Україною у сфері оборонного співробітництва і здатність гравців французької військової промисловості поставити себе на службу цьому співробітництву", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що перші поставки зброї в Україну плануються на початок 2024 року, масові ж поставки будуть здійснені через півроку.

"Процес доставки буде розтягнутий на 10 місяців, що дозволить Verney-Carron адаптувати своє виробництво до запланованих обсягів", - уточнили у компанії.

Нагадаємо, що Франція вирішила втричі наростити темпи виготовлення та постачання Україні боєприпасів.

Про це повідомив Надзвичайний та Повноважний посол України у Франції Вадим Омельченко.

"Є постійне, актуальне питання - постачання боєприпасів 155-го калібру. Франція взяла на себе зобов'язання постачати ці снаряди у певному ритмі. Ті, хто їх виготовляє, працюють зараз 24/7, профільні підприємства Франції перейшли на надзвичайний режим роботи. І тут є хороша новина: французи вирішили наростити темпи виготовлення та постачання утричі. Це дуже суттєво", - сказав Омельченко.

Вас також можуть зацікавити новини: