ЗСУ "перемололи" під Бахмутом сили РФ, яких вистачило б на похід на Київ – експерт

Всього у боях за невеликий клаптик території знищено або поранено 50 тисяч російських окупантів.

Росія продовжує зазнавати великих втрат на Бахмутському напрямку. За словами експерта Defense Express Івана Киричевського, на цій ділянці фронту знищено стільки військових, скільки Росії вистачило б на ще один похід до Києва.

В ефірі Еспресо Киричевський зауважив, що ЗСУ "перемололи" до 50 тисяч військових РФ. Цього б ворогу цілком вистачило на ще одну стратегічну наступальну операцію.  

"50 тисяч окупантів вбитими або пораненими і до 200 танків. Грубо кажучи, якби ці війська не знищили - то росіяни могли б їх використати для повторного наступу на Київ. Той успіх, який зараз закладається для планування контрнаступу, може бути несподівано більшим і швидшим, ніж зараз уявляється", - наголосив експерт.

За одним зі сценаріїв Киричевського, є всі підстави вважати, що росіяни застрягнуть на тих позиціях, які їм вдалося захопити, "надовго і їх продовжають перемелювати".

"Поки буде можливість - Бахмут буде триматися організовано", - підсумував Киричевський.

Війна в Україні – ситуація під Бахмутом

На Бахмутському напрямку ворог не полишає спроб захопити місто Бахмут. Наші захисники відбили атаки противника в районах населених пунктів Міньківка та Оріхово-Василівка. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Оріхово-Василівка, Богданівка, Бахмут, Часів Яр, Курдюмівка, Дружба, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.

Всього російські окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках.

У ЗСУ переймаються, що через прострілювання шляхів постачання у Бахмуті може повторитися ситуація, як з Дебальцевим, - коли були відрізані всі траси, а вихід військ може поставити під удар всю колону.

За підрахунками Заходу, в самих в боях за Бахмут російські окупанти втратили до 30 тисяч осіб живої сили, не рахуючи знищеної техніки. Найбільші втрати зазнали сили "Вагнера".

Вас також можуть зацікавити новини: