РосЗМІ розповіли, чим був вражений "Панцир-С" в Сирії /  elbitsystems.com

Армія Ізраїлю вразила в Сирії зенітний комплекс «Панцир-С» російського виробництва за допомогою дрона-камікадзе SkyStriker виробництва ізраїльської компанії Elbit Systems.

Читайте такожNational Interest: Російська система «Панцир-С1» не нездатною помічати й збивати безпілотники

Про це у колонці для «Известий» пише російський військовий експерт Владислав Шуригін.

Відео дня

«Ці дрони використовувалися для придушення сирійської ППО і, судячи з опублікованих армією оборони Ізраїлю відео, вразили один з комплексів «Панцир-С» та позицію ще одного ЗРК», - вказує автор.

Шуригін зазначає, що SkyStriker - невеликий тихохідний (до 190 км/ч) безпілотний літальний апарат з пропелером та електродвигуном. Його вага — 35 кг, а бойова частина має масу від 5 до 10 кг. Перебувати в повітрі SkyStriker може до двох годин.

Оператор в режимі теленаведения здатний скеровувати його на ціль практично до зіткнення з нею, або скасувати атаку. Якщо за час польоту не вдалося виявити гідну ціль, БЛА повернеться назад і опуститься на землю за допомогою парашута.

Автор стверджує, що застосування цього боєприпасу в денний час являє проблему, так як він «вразливий навіть для стрілецької зброї». Але в нічний час наліт «зграї» таких «камікадзе» на позиції ППО може становити серйозну проблему вже для противника.

Нагадаємо, в ніч на 21 січня Армія оборони Ізраїлю завдала ракетного удару по Сирії. Під час атаки було знищено російський комплекс "Панцир-С". Відео атаки Армія оборони Ізраїлю опублікувала на сторінці в Twitter.