Американська армія випробує нові повнорозмірні екзоскелети / Скріншот - Youtube, Sarcos Robotics

Сили спеціальних операцій США замовили у американської компанії Sarcos повнорозмірні екзоскелети Guardian XO для проведення випробувань.

Читайте такожПрогрес у розробці екзоскелету зіштовхнувся з проблемами етики

Про це повідомляє N+1, посилаючись на Breaking Defense. Зазначається, що якщо випробування будуть успішними, ССО США можуть закупити екзоскелети для обслуговування літаків та здійснення вантажно-розвантажувальних робіт.

В багатьох країнах світу, як йдеться, розглядають перспективу використання екзоскелетів в бойовому спорядженны солдатів, однак жоден з існуючих на сьогодні зразків не має відповідних для цього характеристик.

Сучасні екзоскелети підсилюють фізичні можливості носіїв, але страждають від нестачі автономності та рухливості. Тому їх планують використовувати для тривіальних завдань.

Американські екзоскелети Guardian XO розраховані на операції з вантажами масою до 90 кілограмів. Апарат забезпечує підтримку для всього тіла оператора з коефіцієнтом підсилення від 1 до 20.

Завдяки цьому, вантаж масою 90 кілограмів відчувається оператором як 4,5 кілограми. Проте, екзоскелет дозволяє носію пересуватися зі швидкістю не більше 5,6 кілометрів в годину.

Подробиці про те, які саме підрозділи можуть отримати нові екзоскелети, не розкриваються. Імовірно, одним із них буде 160-й авіаційний полк ССО США.

У компанії Sarcos також заявили, що її екзоскелетом також зацікавилися кілька промислових, будівельних і транспортних компаній. Зокрема – BMW, Caterpillar і General Electric.

Раніше повідомлялося, що збройні сили США уклали з американською компанією QinetiQ North America (підрозділом британської QinetQ), великий контракт на виробництво і постачання портативних роботів CRS(I).