Ілюстрація \ REUTERS

Збройні сили України (ЗСУ) останнім часом отримали 120 нових зразків техніки, які раніше не були на озброєнні.

Читайте такожУкраїна отримала чергову партію американських Hummer для ЗСУ

Як повідомили УНІАН у прес-служба Міністерства оборонии, про це сьогодні заявив міністр оборони Степан Полторак під час поїздки до пункту постійної дислокації 58-ї окремої мотопіхотної бригади оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних сил України в Конотопі.

Відео дня

«Ми ввели 120 нових зразків техніки - тих, яких раніше не було на озброєнні Збройних сил України, та допустили до експлуатації більше 330 одиниць озброєння і техніки. Це і в авіаційному комплексі, і безпілотні літальні комплекси, бойові літальні апарати, які ми закупили. Для нас головне – бачити кінцеву мету», – підкреслив Полторак.

За словами глави оборонного відомства, цей рік є дуже оптимістичним у питаннях, пов’язаних з виконанням державного оборонного замовлення.

«Ми плануємо завершити випробування крилатої ракети «Нептун». Також поставили на масове виробництво ракети системи залпового вогню «Вільха» і почали випробування ракетного комплексу «Вільха-М». Працюємо над завершенням випробування артилерійської системи «Богдана», над розробкою і поставками до Збройних сил України нових розвідувальних комплексів та апаратів, комплексів радіоелектронної боротьби, засобів загоризонтної розвідки, що значно підвищує наші можливості, – підкреслив Полторак.

Для втілення усіх планів, на думку глави оборонного відомства, потрібні дві умови: незмінність курсу України на ЄС та НАТО і навчитись, маючи невеликий ресурс, дуже ефективно використовувати ті кошти, які виділяє держава на оборону.