З радянських часів літак ніколи не проходив серйозної модернізації / фото: militaryreview.su

Одеський авіаційний завод Державного концерну «Укроборонпром» модернізує розвідувальний літак Су-24МР.

Про це сьогодні під час візиту на це підприємство заявив міністр оборони Степан Полторак.

Зокрема, міністр оборони зазначив, що зараз заводом здійснюється модернізація Су-24МР, який з радянських часів ніколи не проходив серйозної модернізації. За його словами, завод виконав дуже серйозну роботу з розробки технічної документації та сьогодні готовий модернізувати ці літаки.

Відео дня

Читайте такожВ Україні почали випробовувати унікальний арткомплекс - Полторак

«Після модернізації це буде зовсім інша машина - розвідувальна машина, яка дасть змогу чітко здійснювати управління Повітряними силами ЗСУ в ході ведення бойових дій. Підвищить їх ефективність і найголовніше, що всю інформацію, яка необхідна для прийняття рішення в ході бою, керівник ведення бойових дій отримуватиме в онлайн-режимі», - зазначив Полторак.

Крім того, він позначив пріоритети підприємства. «Основний серйозний напрямок, на якому сьогодні зосереджено роботу заводу - модернізація, ремонт літаків Л-39, що дає можливість більш якісно готувати наших майбутніх льотчиків і тих військовослужбовців, які приходять на перепідготовку, а також значно мінімізувати витрати на підготовку льотного складу ЗСУ», - сказав міністр.

За його словами, іншим важливим напрямком визначено модернізація Су-24МР.

Третьою перспективною програмою є створення повітряної платформи для використання корабельної крилатої ракети «Нептун».

Полторак також повідомив, що на поточний рік в рамках державного оборонного замовлення Міністерством оборони передбачено фінансовий ресурс для Одеського авіазаводу близько 300 млн грн.