«Джеральд Форд» і F-35С виявилися несумісними / фото flickr.com/24874528@N04

В даний час винищувачі п'ятого покоління F-35C Lightning II не можуть бути розгорнуті на авіаносці Gerald R. Ford («Джеральд Форд»), заявили в Конгресі США.

В The Drive вважають, що мова може йти про запізнення в розробці електромагнітної катапульти EMALS (Electromagnetic Aircraft Launch System) і аерофінішера AAG (Advanced Arresting Gear) корабля. Зокрема, поточна конфігурація EMALS не дозволяє розігнати F-35C Lightning II до необхідної швидкості.

У березні командувач морською авіацією ВМС США віце-адмірал Де Вольф Міллер повідомив про початкову бойову готовність американського винищувача F-35C Lightning II.

Відео дня

Читайте такожУ Пентагоні заявили, що Росія може збирати розвіддані про F-35 через С-400

У липні 2017 року ВМС США отримали атомний авіаносець Gerald R. Ford.

Сімейство малопомітних багатофункціональних винищувачів п'ятого покоління F-35 Lightning II розроблено і випускається з 2001 року американською корпорацією Lockheed Martin. Винищувач представлений в трьох варіантах: A (для військово-повітряних сил), B (з укороченим зльотом і вертикальною посадкою) і C (палубний).

Gerald R. Ford (CVN 78), який вважається найдорожчим у світі (13 мільярдів доларів), у 2020 році замінить авіаносець Enterprise (CVN 65). Корабель вміщує понад 4,5 тисячі військових і 75 літаків. Водотоннажність корабля — 100 тисяч тонн, довжина — 332,8 метра, ширина — 40,8 метра (ватерлінія), 78 метрів (польотна палуба). Максимальна швидкість-30 вузлів. Термін служби складе не менше 50 років.