Генерал армії США пояснив, якої зброї потребує Україна / фото УНІАН

Генерал армії США, колишній глава ЦРУ Девід Петреус поділився думкою про те, які види американських озброєнь могли б допомогти Україні протистояти російській агресії.

Читайте такожДо Одеси для участі в навчаннях "Сі Бриз-2019" вперше прибуло судно ВМС США USNS "Yuma" (фото)

«Запит повинен бути зроблений на високоточні ракети, складні системи непрямого вогню, контрбатарейні радари, радари захисту від російських ракет», - вказав Петреус в інтерв’ю виданню «Новое время», відповідаючи на питання про те, які види озброєнь і військових технологій Україні варто просити у США, виходячи з оцінки сучасного арсеналу озброєнь Росії. 

Відео дня

Водночас, на думку генерала, «важливо пам'ятати, що зброя ефективна, якщо вона перебуває в надійних і добре навчених руках». Відтак, він наполягає на важливості реформи персоналу у ЗСУ.

Петреус, при тому, високо оцінив «силу і рішучість» українських військових.

«Мене це не перестає дивувати. Те, як українська армія, яка не воювала десятки років, настільки успішно останні п'ять років протистоїть вельми професійній та бойовій армії росіян. Я не очікував такої сміливості, хоробрості і такої професійної роботи», - підсумував генерал, який керував військовими операціями на Гаїті, в Боснії, Іраку і Афганістані

Раніше американський спецпредставник по Україні Курт Волкер заявляв, що Україна може почати купувати зброю і військову техніку у Сполучених Штатів Америки.