Мевлют Чавушоглу / REUTERS

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара готова дати відповідь у разі запровадження санкцій з боку Сполучених Штатів Америки через купівлю російських зенітних ракетних комплексів С-400.

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на TGRT.

Читайте такожТрамп вирішив залишити Туреччину без винищувачів F-35

Відео дня

За словами Чавушоглу, питання відповідних заходів обговорюється лідерами країн. Також тема відповіді на американські санкції обговорюється і через дипломатичні канали.

"Якщо США введуть санкції, ми дамо відповідь. Ми не хочемо її реалізовувати. Але якщо США виявлять вороже ставлення до нас, ми зробимо відповідний крок", - наголосив глава турецького МЗС.

Як повідомляв УНІАН, постачання С-400 в Туреччину почалися в п'ятницю, 12 липня. Президент республіки Реджеп Таїп Ердоган заявив, що угода з Росією щодо постачання ЗРК є найважливішою угодою для Анкари, і запевнив НАТО, що альянс стане сильнішим і виявиться вигодонабувачем від цієї угоди.

Водночас команда президента США Дональда Трампа визначилася з пакетом санкцій, які планують ввести, щоб покарати Туреччину через придбання російської системи протиракетної оборони С-400.