КНДР будує велику субмарину для нових ракет / KOREAN CENTRAL NEWS AGENCY

В той час, коли Північна Корея проводить випробування своєї нової зброї на суші, вона також будує те, що може стати найбільшою субмариною власного виробництва в її історії, здатною нести кілька ракет на борту.

Як пише Newsweek, офіційна «Центральна агенція новин» КНДР вперше оприлюднила фото Кім Чен Ина під час перевірки «новозбудованої субмарини». Згідно з твердженням північнокорейської пропаганди, вона «буде нести службу в операційних водах Східного моря», яке також називають Японським.

Читайте такожПівнічна Корея випробувала нову зброю – Кім Чен Ин погрожує ворогам «невідворотним лихом»

Відео дня

На тлі розповсюдження версій щодо того, який саме тип субмарини будує Пхеньян, Міністерство оборони Південної Кореї провело зустріч з депутатами за зачиненими дверима. Посилаючись на військових, голова парламентського комітету з питань розвідки Лі Хе-хун сказала журналістам, що в той час, як КНДР стверджує про спорудження підводного човна вагою 3 тисячі тонн, її реальний розмір дещо менший. Втім, це все одно найбільша субмарина, яку озброєна ядерною зброєю Північ будь-коли будувала. Цілком вірогідно, що судно буде озброєне трьома балістичними ракетами.

Читайте такожКНДР знову запустила ракети

В Південній Кореї також допускають, що КНДР могла просто модернізувати одну зі старих субмарин проекту 663, куплених в СРСР. Саме з таких машин складається великий, але застарілий флот підводних човнів північного сусіда.