Міноборони РФ думає над озброєнням своїх льотчиків пістолетом-кулеметом ПП-2000 / Wikipedia.org

Міноборони РФ розглядає можливість змінити комплектацію носимого аварійного запасу (НАЗ) російських льотчиків, замінивши автомат АКС-74У більш компактною і сучасною зброєю – пістолетом-кулеметом ПП-2000.

Про це повідомляє російське агентство "ТАСС", посилаючись на джерело в ОПК.

Читайте такожNational Interest назвала п'ять автоматів Росії найгіршими в історії

Відео дня

"Було запропоновано розглянути можливість озброєння військових льотчиків дуже компактним ПП-2000 замість АКС-74У. Відомство відреагувало з цікавістю на цю пропозицію", - сказав співрозмовник агентства.

НАЗ льотчика укладається наземними службами на випадок аварії чи вимушеної посадки. У нього входять запаси їжі, води та медикаментів, засоби зв'язку та інші предмети першої необхідності. Крім цього, у НАЗ входить укорочена версія автомата Калашникова (АКС-74У), набої та гранати. На бойовий виліт льотчики також беруть з собою додаткову зброю – пістолет Макарова або пістолет Стечкіна.

ПП-2000 розроблено Тульським Конструкторським бюро приладобудування під 9 мм патрон, серійно виробляється з 2006 року. Без магазину і приклада зброя важить всього 1,4 кг, а його довжина складає всього 582 мм з розкладеним прикладом (для порівняння, довжина АКС-74У з розкладеним прикладом – 730 мм).

Раніше повідомлялося, що румунські збройні сили знімуть з озброєння ліцензійні копії автомата Калашникова і замінять їх італійськими стрілецькими комплексами Beretta ARX-160.