МВС планує закупити 13 літаків Ан-178 / фото УНІАН

Міністерство внутрішніх справ України планує закупити 13 літаків Ан-178 для Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної гвардії.

Про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив під час зустрічі з міністром внутрішніх справ Турецької Республіки Сулейманом Сойлу, повідомляє Департамент комунікації МВС.

Читайте такожУ Львові завершили ремонт і випробування МІГ-29УБ

Відео дня

«На виставці сучасних технологій в Стамбулі представлений наш літак Ан-178. МВС України планує закупити 13 таких літаків для ДСНС, для ліквідації пожеж, та для Національної гвардії. Сподіваюся, турецька сторона зверне увагу на наш Ан-178», - сказав Аваков.

Своєю чергою Сойлу надав високу оцінку Ан-178 та висловив зацікавленість літаком. Також він підкреслив успішність співробітництва з Україною в сфері авіації.

«Ан-178 дуже хороший літак. Крім того, наші вертольоти Мі-17 (транспортна модифікація Мі-8) модернізуються в Україні, 6 з них ми вже отримали. Для нас це приклад дуже успішного співробітництва з вами», - сказав Сойлу.

Аваков запросив міністра внутрішніх справ Туреччини відвідати Україну.

«Дуже розраховую, що ви наприкінці місяця відвідаєте Україну. У нас будуть масштабні навчання, які ви маєте побачити. Крім того, я покажу вам нові модернізовані моделі вертольота Мі-8. А компанія Airbus проведе презентацію вертольотів, які вони поставляють для МВС України», - додав Аваков.

Також у повідомленні зазначається, що Ан-178 – це перший літак з українськими та європейськими, але без російських комплектувальних.