Німеччина зупинила постачання зброї Туреччині / фото УНІАН

Уряд Німеччини призупиняє поставки озброєнь Туреччині через військову операцію "Джерело миру" на півночі Сирії.

Про це заявив глава МЗС ФРН Хайко Маас, пише Сегодня.uа з посиланням на газету Bild am Sonntag.

Читайте такожТурецькі війська захопили сирійське місто Расулайн (фото, відео)

Відео дня

"У світлі турецької наступальної операції на північному сході Сирії уряд ФРН не видаватиме нових дозволів на поставки всіх військових товарів, які Туреччина могла б використовувати в Сирії", – сказав міністр.

З 2016 року, за словами Мааса, кабмін ФРН дотримувався суворих рамок в тому, що стосується експорту озброєнь до Туреччини, особливо після дій турецької армії в регіоні Афрін. Однак повністю Берлін не призупиняв постачання.

За перші чотири місяці цього року Анкара отримала озброєнь з ФРН на 184,1 млн євро і займає перше місце серед одержувачів німецької зброї. У 2018 році Німеччина поставила Туреччині військові товари на 242,8 млн євро, що становило майже третину всього німецького експорту озброєнь (770,8 млн євро).

Нагадаємо, збройні сили Туреччини ліквідували 277 бійців курдських формувань у ході військової операції "Джерело миру" в Сирії.

Крім того, турецька артилерія завдала при обстрілі міста Кобань в Сирії удар по місцю, яке знаходиться недалеко від позицій американських військових . За словами джерел, Вашингтон раніше зажадав від Анкари не завдавати удари по низці територій. На деяких з них знаходяться американські військові.