Судно було пришвартоване в Одеському морському порту з 13 по 16 жовтня / фото facebook.com/sbu.odessa

Сьогодні з Одеси відбув ракетний есмінець ВМС США Porter, який зайшов в одеський порт 13 жовтня.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Управління Служби безпеки України в Одеській області, завершився чотириденний візит корабля Військово-морського флоту США USS Porter (DDG-78) в Україну.

Як зазначається, судно було пришвартоване в Одеському морському порту з 13 по 16 жовтня.

Відео дня

«Корабель прибув у рамках розширення міжнародної співпраці та зміцнення партнерських взаємовідносин України з країнами - членами НАТО. Це третій з початку 2019 року візит бойового корабля ВМС США в нашу країну », -йдеться в повідомленні.

У прес-службі відзначили, що присутність іноземного контингенту демонструє підтримку України з боку міжнародного співтовариства і є гарантією зміцнення колективної безпеки в акваторії Чорного моря.

Згідно з програмою візиту, відбулися спільні тренування команд американського і українських кораблів. Також для іноземного екіпажа були проведені екскурсії по історичних місцях регіону та спортивні заходи.

За безпеку перебування есмінця в акваторії Одеського порту відповідав штаб Координаційної групи антитерористичного центру при СБУ.

«Під час візиту корабля було проведено низку заходів з координації дій суб'єктів боротьби з тероризмом, спрямованих на попередження та нейтралізацію можливих протиправних дій», - повідомили в прес-службі.

Читайте такожДва катери типу Island прямують до Одеси

Як повідомляв УНІАН, 13 жовтня в Одеський морський порт зайшов ракетний есмінець США Porter.

Ракетний есмінець USS Porter (DDG-78) - корабель класу «Арлі Берк» (Arleigh Burke) ВМС США. Основне озброєння есмінця - 90 ракетних пускових установок, в яких можуть знаходитися зенітні і протичовнові ракети, а також крилаті ракети «Томагавк».

Управління озброєнням корабля здійснює система «Іджіс». У 2013 році корабель було модернізовано. Тепер він здатний нести ракети SM-3, призначені для боротьби з балістичними ракетами і супутниками на навколоземній орбіті.