На державному випробувальному полігоні Збройних сил України «Ягорлик» у Херсонській області тривають масштабні бойові стрільби із зенітних ракетних комплексів С-300 різних модифікацій та Бук М1.

Про це повідомляє прес-служба командування Повітряних сил ЗСУ. Відео стрільб опубліковано у Facebook.

«Залучено підрозділи зенітних ракетних військ з різних регіонів України, п’ятикурсників факультету ЗРВ Харківського національного університету Повітряних сил, фахівців науки та оборонної промисловості», - йдеться в повідомленні.

У перший день стрільб на полігоні «Ягорлик» ракетники здійснили більше 20 пусків ракет із комплексів С-300ПТ, С-300В1, Бук М1, С-125-2Д1 по повітряних, наземних, надводних та електронних цілях. Усі – вражено.

Читайте такожУ РНБО розповіли, яку зброю Україна виробляє самостійно

Як повідомляв УНІАН, з 31 жовтня по 4 листопада на державному випробувальному полігоні Збройних сил України «Ягорлик» відбудуться тактичні навчання з бойовою стрільбою з підрозділами ЗРК Бук М1, С-300ПТ, контрольні льотні випробування ракет до зенітних ракетних комплексів С-300ПТ, С-300ПС, С-300В1 та визначальні відомчі випробування зенітного ракетного комплексу С-125-2Д1.

Повітряні сили ЗСУ у встановленому порядку зарезервували район стрільб в акваторії Чорного моря поблизу узбережжя Херсонської області.

Також у районі проведення бойових стрільб ЗРК закрито повітряний та морський простір, про що були надіслані відповідні попередження.

Бойові стрільби зенітних ракетних комплексів та іншого озброєння на полігоні «Ягорлик» проводяться з 2016 року. Полігон «Чауда», який використовувала Україна для цих потреб, залишився в тимчасово окупованому Криму.