Українські розробники з Дніпра показали унікальну технологію, що дозволяє виготовляти окремі елементи космічних апаратів з високоміцних металів на 3D принтері.

Про це повідомляють "Факти".

Як відзначається, крім України, цю технологію використовують тільки найтехнологічніші гіганти світу. Інновацією поки тільки мріють опанувати Китай та Індія. Технологія майбутнього дозволяє значно прискорити виготовлення деталей ракети і зменшити їх собівартість.

Читайте такожВ Україні відбулися успішні випробування ракети "Вільха-М" – РНБО

За допомогою металевого порошку унікальний 3D принтер друкує деталь ракетного двигуна. На виготовлення замість місяця йде кілька днів, а подібних принтерів в Україні зараз - одиниці. Цей пристрій повністю автоматизовано, обслуговує його 5 фахівців. Виготовляє деталі, які неможливо отримати з допомогою традиційних методів. Головна перевага – швидкість і якість.

Дніпровське підприємство є частиною приватної американської аерокосмічної компанії з головним офісом в Остіні. Підприємство розробляє легені ракетоносії для запуску вантажів у космос. В цих цехах на сучасному обладнанні півтори сотні фахівців виготовляють деталі для ракет.

Читайте такожНайбільший літак у світі може стати носієм гіперзвукової зброї – ЗМІ

Унікальна технологія дозволяє не тільки значно скоротити час виготовлення деталей, але і знизити їх собівартість. Готові комплектуючі відправляють в Штати, де і збирають ракетоносій. На початку наступного року один з таких американці запустять в космос.