Ілюстрація / REUTERS

У Міністерстві внутрішніх справ України заявляють про необхідність напрацювання законопроекту про врегулювання обігу зброї відповідно до європейських стандартів.

Читайте такожЛегалізацію зброї в Україні Зеленський вважає передчасною – потрібно встановити мир

Як повідомляє Департамент комунікації МВС України, сьогодні заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров на засіданні Координаційної ради програми ОБСЄ "Посилення можливостей державних органів України у запобіганні та боротьбі з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин у всіх аспектах" заявив, що для ефективного контролю за обігом легальної та нелегальної зброї необхідна якісна взаємодія як органів державної влади, так і міжнародних партнерів.

Відео дня

За словами Гончарова, МВС готове "виступити лідером і координатором у міжнародному проекті контролю обігу зброї. Для нас необхідний комплексний підхід за всім життєвим циклом зброї: від моменту її створення до моменту виведення з обігу та утилізації".

Гончаров наголосив, що "чудовим результатом нашої спільної роботи буде напрацювання єдиного варіанту закону, який би відповідав європейським стандартам, про врегулювання обігу зброї. Документ повинен бути з чітким визначенням дефініцій, адже одним із ризиків є питання нормативної невизначеності. Ми повинні створити чіткі правила гри".

Як повідомляв УНІАН, 6 вересня 2019 року народні депутати від "Слуги народу" Ігор Фріс та Олександр Матусевич зареєстрували у Верховній Раді проект закону про зброю (№ 1222), який передбачає створення Єдиного державного реєстру цивільної зброї.