Розробляти мінометну систему МЕРАС почали у листопаді 2018 року / janes.com

Головне управління озброєння міністерства оборони Франції замовило 54 нові 120-мм самохідні міномети МЕРАС у рамках програми створення перспективної бронетехніки SCORPION.

Про це повідомляє janes.

Читайте такожЗ'явилося відео ліквідації танка Т-72 в Сирії

Відео дня

Самохідна мінометна система МЕРАС виконана на базі нової французької броньованої техніки VBMR Griffon з установкою у бойовому відділі 120-мм нарізного міномета 2R2M.

Міномет встановлений на поворотній платформі з електроприводами й відкатними пристроями; оснащений напівавтоматичною системою зарядження, сучасною системою керування вогнем. Розраховані мінометні установки всього на 2 людини.

Розробляти мінометну систему МЕРАС почали у листопаді 2018 року, а завершити виготовлення й розпочати випробування планують до 2023 року. Замовлені 54 самохідні міномети ввійдуть до числа 1872 броньованих машин VBMR Griffon різних модифікацій, запланованих до закупівлі для французької армії до 2030 року.

Як повідомляв УНІАН, контракт на придбання Польщею бойових літаків F-35 у США буде підписаний 31 січня у Дембліні, заявив міністр оборони Маріуш Блащак.