Американська субмарина "Теннесі" отримала нові бойові блоки ядерних ракет / фото U. S. Navy

ВМС США озброїлися новими ядерними боєголовками W76-2 для балістичних ракет підводних човнів Trident. Боєголовки відрізняються зниженою потужністю заряду.

Читайте такожОфіцер США назвавши слабку ланку російської армії

Як повідомляє «Федерація американських науковців», першоїю субмариною, яка отримала нові боєголовки, став ядерний підводний човен «Теннесі» (USS Tennessee).

Відео дня

Зазначається, що інформацію про W76-2 вперше розкрили в лютому 2018 року. Боєголовка покликана заповнити прогалину в області тактичної ядерної зброї для «можливостей регіонального стримування», з очевидним відсиланням до Росії. Так, у Вашингтоні побоювалися, що у США немає «швидких» і реальних в застосуванні ядерних можливостей, які дозволили б ефективно і обмежено відповісти на використання Москвою власного тактичного ядерного арсеналу (а значить – запобігти такому використанню).

Вчені вважають, що одна або дві з 20 балістичних ракет «Теннесі» могли бути оснащені новими боєголовками. Потужність нових W76-2 становить приблизно п'ять кілотонн, в той час як решта з 18 ракет підводного човна буде оснащена або боєголовками W76-1 на 90 кілотонн, або потужними бойовими блоками W88 на 455 кілотонн.

Раніше повідомлялося, що США проведуть випробування нової перспективної гіперзвукової зброї.