До кінця року планується модернізувати ще чотири таких машини / фото АрміяInform

На Рівненщині за стандартами НАТО модернізували бойову машину управління вогнем самохідної артилерії.

Як повідомив кореспонденту УНІАН представник інформагентства АрміяInform у Рівненській області Віктор Шубец, військові ремонтники однієї з частин, дислокованих на території Рівненщини, завершили модернізацію за стандартами НАТО бойової машини управління вогнем самохідної артилерії.

Модернізація, що виконувалася за проектом Міністерства оборони України, проводилася на базі бойової машини багатоцільового легкого броньованого тягача з універсальним корпусом радянського виробництва. Ця техніка в СРСР була прийнята на озброєння в 1964 році.

Відео дня

Зазначається, що спеціалісти військової частини на Рівненщині відновили на машині двигун, шасі, вилучили застарілі засоби зв’язку. Замість останніх встановлено українську версію під назвою «Либідь». Технічні параметри радіостанції дають змогу вести переговори в багатьох режимах, зокрема, закритому. Інформація, що підлягає обміну, кодується автоматично.

На думку військових, таке переобладнання дасть змогу враховувати всі аспекти підготовки і управління бойовою стрільбою та забезпечувати керування підрозділами.

Під час модернізації старої бази комплексу та демонтажу застарілої апаратури (великогабаритних радіостанцій, обчислювальної техніки, кабельних вводів, щитів) вдалося зменшити її вагу майже на 1500 кілограмів. Радянська машина важила 10 тонн.

Завдяки модернізації, вага машини зменшилась на 1,5 тонни / фото АрміяInform

«Зменшення ваги посприяло суттєвому підвищенню прохідності та дало можливість збільшити кількість екіпажу або ж боєкомплекту», - йдеться у повідомленні.

Наразі машину готують до відправки в зону бойових дій на сході України.

До кінця року ремонтники військової частини планують модернізувати ще чотири таких машини.