Американці зможуть контролювати невеликі острови разом з безпілотниками / defence-ua.com

Пентагон планує провести реформу Корпусу морської піхоти, яка передбачатиме, зокрема, повну відмову від танків і зменшить кількість важкої артилерії на користь мобільних ракетних комплексів і БПЛА.

Про це пише Defense Express.

Читайте такожУ США різко зріс попит на вогнепальну зброю на тлі пандемії коронавірусу

Відео дня

Зазначається, що США планує скоротити чисельність морських піхотинців, відмовитися від усіх 7 танкових підрозділів, а парк бронетехніки обмежать LAV-25 і бойовими машинами-амфібіями, які замінять гусеничні десантні машини.

Кількість батарей 155-мм гаубиць зменшиться з 21 до 5. Число ескадрилей винищувачів залишиться сталим – 18, однак кількість літаків у кожній зменшиться з 16 до 10; також скоротять і гелікоптерний парк. Натомість розшириться безпілотна авіація морської піхоти – з трьох до шести ескадрилей.

Водночас Корпус збільшить кількість ракетно-артилерійських одиниць наземного базування й протитанкових ракетних підрозділів з 7 до 21.

Метою реформи, за словами чиновників, є створення компактних груп, які з підтримкою безпілотників зможуть контролювати невеликі острови й швидко створювати передові оперативні бази.

Як повідомляв УНІАН, український БТР «Отаман 6x6» випробували на бездоріжжі. Машина повністю розроблена за міжнародними стандартами для морських піхотинців.