Ілюстрація / REUTERS

У КНДР заявили, що останні випробування "надважкої" реактивної системи залпового вогню відбулися успішно.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на The Daily Telegraph та інформагентство КНДР KCNA.

Метою випробування було вивчення тактико-технічних характеристик "надважкої" багатозарядної пускової установки, яка буде поставлена до підрозділів Корейської народної армії. "Це надзвичайно важлива робота, яка має велике значення для реалізації нового стратегічного наміру партії щодо національної оборони", - заявив заступник голови ЦК Трудової партії Кореї Рі Пхен Чхоль.

Відео дня

Читайте такожКім Чен Ин заявив, що КНДР припиняє дотримуватися мораторію на випробування ядерної зброї

Нагадаємо, що у ніч з суботи на неділю Північна Корея запустила дві балістичні ракети малої дальності у напрямку Японського моря, довжина їх польоту склала 230 кілометрів. Південна Корея, у відповідь, заявила, що випробування є недоречними на тлі пандемії нової коронавірусної інфекції. 

Нагадаємо, що на початку року КНДР заявила, що більше не відчуває моральних зобов'язань стосовно мораторію на випробування ядерної зброї та далекосяжних балістичних ракет. Лідер країни Кім Чен Ин заявив, що "в найближчому майбутньому" світ стане свідком нової стратегічної зброї.

Пізніше У КНДР тисячі людей вийшли підтримати погрози Кім Чен Ина створити нову зброю.

Минулого року Північна Корея неодноразово запускала невстановлені ракети у напрямку Японського моря. Країна почала поступово відновлювати ракетний полігон. 31 липня минулого року було випущено дві балістичні ракети. Це пояснили тестуванням нової системи запуску. Згодом Пхеньян знову випробував дві такі ж ракети малої дальності біля свого східного узбережжя, заявивши, що надіслав "урочисте" попередження через заплановані військові навчання зі США.

Після цього, 2 серпня, північнокорейські армійці запустили невстановлені ракети малої дальності біля свого східного узбережжя. Крім того, у вівторок вранці, 6 серпня, КНДР вкотре запустила дві невстановлені ракети.

Зазначимо, що запуск балістичних ракет будь-якого типу був заборонений Північній Кореї резолюціями Ради Безпеки ООН.