Розробила систему компанія Lockheed Martin / фото Lockheed Martin

Космічні сили США прийняли на озброєння систему спостереження за супутниками Space Fence ("Космічний паркан").

Основу системи складає радіолокаційна станція S-діапазону (2-4 гігагерци). Американці вирішили розробити нову систему через значне збільшення об’єктів на орбіті, повідомляє Громадське з посиланням на C4ISRNET

"Космічний паркан" складається з приймально-передавальних модулів на базі нітриду галію, він розташований на атолі Кваджалейн (Маршаллові острови, Мікронезія).

Відео дня

Розробила систему компанія Lockheed Martin, вартість підписаного у 2014 році контракту склала 914 мільйонів доларів. За даними компанії, Space Fence здатний одночасно супроводжувати 200 тисяч космічних об’єктів, а за добу обробити дані 1,5 мільйона виявлених цілей.

Читайте такожBusiness Insider: В НАТО помітили, як Росія «переслідує» супутники США на орбіті

"Наші космічні можливості мають вирішальне значення для нашої національної оборони та способу життя, тому Space Fence настільки важлива для підвищення нашої здатності виявляти, характеризувати та відслідковувати загрози", - сказав генерал Джей Реймонд, начальник відділу космічних операцій Космічних сил США.

За домовленістю з Євросоюзом, частина даних, виявлених "Космічним парканом", передаватиметься Європейському космічному агентству та Європейській організації супутникової метеорології.

Також у 2014 році США підписали угоди про надання даних системи низці країн та 44 компаніям. Зокрема, скористатися ними зможуть Велика Британія, Італія, Франція, Канада, Австралія, Японія та Південна Корея.

Нагадаємо, Космічні сили США були створені у грудні 2019 року за дорученням президента Дональда Трампа. Новий рід військ покликаний захищати інтереси національної безпеки США в космосі.